V75 Bjerke NORGE – Vi spelar med norrmännen = extra stor pott, dessutom JACKPOT!

Omgången: Ser väldigt svårtippad ut på förhand

Det handlar mycket om Nuncio i veckan trots att han inte startar. I avdelning 6 startar två hästar som just har fått stryk av Nuncio och i avdelning 7 startar den som just både fått stryk av och slagit Nuncio i sina senaste starter.

Som jag ser det är det extra svårt denna vecka på grund av att V75 går i Norge, på Bjerke travbana och det är många norska deltagare som man inte har full koll på. Har därför specialstuderat de norska hästarna och hoppas att den kollen jag har på de svenska räcker till.

 

SPIKEN :Global Republic

Veckans största favorit: vann förra veckan

Förra veckan gav systemet 6 rätt.

OBSERVERA, Allt när det gäller statistik gäller starter i sverige.

 

Avd 1: Jag tror att det blir vild körning från start, både Punk och Higspeed Call är hästar som är grymt startsnabba och trivs bäst i ledningen. Med ett framspår hade Star Advisor Joli kunnat vara en spik men för den här hästen är verkligen bakspår pest, har aldrig vunnit därifrån. Låt vara att hästen förmodligen aldrig haft bättre form förut men det blir upp till bevis nu. Måste dock rankas ner på grund av statistiken. Order by keeper måste också nämnas kommer från ett formstall har bra läge och går från alla positioner. Draget i loppet är nr 10 Pebbe Simoni som kommer med två raka segrar, näst sist slog han några som brukar kunna hävda sig på V75, senast slog han riktigt bra hästar på Bjerke. Hästen har en rykande spurt och blir loppet kört i lite för hårt tempo tror jag att han blåser ner det mesta på ett upplopp. Just nu streckad på endast 4%

Avd 2: Idealiskt läge för Bula Bula AM som är väldigt osäker av sig, kan galoppera var som helst i loppen men borde vara gynnad av att stå 20 meter före övriga, kan hinna trava in sig och sedan förhoppningsvis hålla ett stenhårt tempo för att göra det svårt för de bakom. Hästens alla segrar är tagna på lång distans. Men som sagt det är inte bara i starten som Bulan är osäker, hästen kan galoppera var som helst i loppen så han måste garderas. Pantarei Ans är en långlopps specialist som inte brukar lyckas när det är V75, har på 9 starter i rikstoton ännu inte vunnit och är i mina ögon överspelad från svårt läge. Wizard Simoni den danska Derby tvåan gillar också långa lopp, var tvåa i Fyra Kilometer på solvalla efter Candor Hall, ny kusk nu och ett garderingsbud. The Last Ticket är en norsk fyraåring som har gått bra bakom kullens kung Glen Orb Superb, vinner inte så ofta men borde kunna sluta långt fram här. Loppets favorit är mycket osäker och vidöppet bakom, gardera med många.

Avd 3: Den svåraste gulddivisionen på mycket länge.

Art on Line har perfekta förutsättningar, kort distans bra läge och toppkusk i sulkyn, tyvärr så har Art visat sviktande form, men blir ändå en faktor att räkna med då han förmodligen tar ledningen. Det är väl Remee la marc som ska kunna hota i spetsstriden, då den är väldigt startsnabb, men även den har visat tveksam form. Då blir frågan vem är först fram och övertar, jag tror inte att någon av de tidigare nämnda kommer att svara ledningen då det har tveksam form. Den som kanske kan få överta är Tycoon Conway Hall som det låter bra på. Magiccarpetride går bra i Norge och gillar distansen har slagit mycket bättre hästar förr. Tano Bork gick bra efter Voltigeur de Myrt på Wolvega senat men har ju svårt läge. Royal Blessed vann ett billigt guldlopp på Gävle på ett rejält sätt kanske kan slå till igen från fint smygläge. Mycket svårt lopp där även Underpaid Hanover måste räknas.

Avd 4 : Här kan det vara så enkelt som spets och slut Tropy Spring har visat stor startsnabbhet och det mesta talar för att han sitter tidigt i ledningen och där blir han blir mycket svårpasserad. Den som möjligtvis ska kunna hota är den danske derby deltagaren Viking Olympic som är mycket stark och kanske kan avgöra i spurten, bra läge och jag låser loppet på dessa två.

Avd 5: Global Republic är en norsk fyraåring som det har strulat mycket för, har nu två segrar och en andra plats på de fyra senaste starterna fick stryk av en mycket bra häst senast och behöver inte skämmas för den starten. Är mycket startsnabb och måste ha mycket bra chans att ta ledningen här. Spikförslag. Carlos Greenwood och Super Bull ser ut att vara värst emot.

Avd 6: Både Daley Lovin och Buzz Meras har nyligen fått stryk av Nuncio och är normalt de som gör upp om det här. Ska man strecka någon mer är det kanske den norske derbyvinnaren som tyvärr drog nitlotten i spårlottningen men Glen Ord Superb är ingen bluff och är säkert med bland de tre. Explosive de vie brukar inte räcka mot liknade motstånd.

 

Avd 7: Own Face gjorde det få trodde var möjligt genom att besegra den oslagbare Nuncio i kvalen till Breeders Crown. Gjorde sedan ett bra lopp även i finalen som Nuncio vann lätt. Owen gjorde ett mycket bra lopp och borde vara överlägsen här med dom meriterna, nu fick han ett bakspår som gör att man måste gardera. Oscar Ribb har ett riktigt bra läge och kan överraska. King City som jag tycker på pappret är den näst bästa hästen fick sämsta läget så kontentan blir att det kostar många streck i loppet. Owen given utgångshäst.

Draget är: The Last Ticket nr 6 i Avd 2 och Viking Olympic nr 4 Avd 4 samt Pebbe Simoni nr 10 Avd 1